Menz in Beeld
Lees hieronder ons column van november in de HALLO Venray. of download hem als pdf.

Menz in Beeld
Lees hieronder het eerste column in de HALLO Venray van oktober 2019. Of download hem als pdf. 

Week tegen eenzaamheid – 1 oktober tot 9 oktober
Begin oktober was het de week tegen eenzaamheid. Wij als MenzSamen hebben diverse leuke activiteiten georganiseerd. Misschien heb je ons wel gezien op de maandag markt in Venray of bij het gemeentehuis? Ook hebben diverse mensen van de gelegenheid gebruik gemaakt om mee te lunchen op één van onze bruisdagen.

 

Modeshow & Kerstmarkt – 13 december 2018

Afgelopen donderdag, 13 december, was er in de Schól te Heide een modeshow met aanvullend een kleine kerstmarkt. Het was een gezellige avond met modellen nét zoals jij en ik. De modeshow stond in het teken van “oud is nieuw, mooi hoeft niet duur te zijn”. De kleding die geshowd werd waren tweedehands kleding, ingezameld door Menzsamen en de Ont-moeting, gelegen te Ursulastraat in Venray.
Na de modeshow was er aansluitend een kleine kerstmarkt, waar lokale ondernemingen met zelfgemaakte producten stonden. Prachtige kerststukjes en handgemaakte items stonden te koop, maar ook kleding en sieraden waren te vinden op tafel. De ruimte was huiselijk ingericht, wat een gezellige, open sfeer meebracht waar iedereen zich prettig bij voelde. Het evenement was volledig opgezet door vrijwilligers en de deelnemers van Menzsamen.

Bruisdagje uit – Woensdag 12 december 2018 

Op woensdag 12 december hebben wij een bezoek gebracht aan de kerstmarkt bij Schloß Moyland geweest. Het was een mooie grote kerstmarkt met maar liefst 136 kraampjes! Er waren uiteraard diverse kerstattributen te koop maar ook kunstnijverheid stond centraal. De horeca was goed voorzien van glühwein en boerenkool met worst en andere winterse lekkernijen. Wij hebben een top dag gehad en wij hopen u te zien bij het volgende bruisdagje uit.
Voor die informatie houd de website en social media in de gaten!

    

Open dag – 24 juni 2018

Wethouder Anne Thielen (op de foto rechts) van Venray opende zondagmiddag in de Schól in Heide het MenzSamen Bruishuis. Aansluitend was er een open dag met tal van activiteiten en werden de bezoekers rondgeleid in het Bruishuis.
“In het Bruishuis kunnen deelnemers terecht voor een zinvolle invulling van hun dag. Het hebben van werk of dagbesteding zorgt voor verrijking. Het zorgt niet alleen voor een dagritme, maar geeft betekenis aan het dagelijkse leven”, aldus Jamara der Meer, oprichtster en initiatiefneemster van MenzSamen. “Het gevoel hebben zinvol bezig te zijn, iets toe te kunnen voegen met een bijdrage, plezier beleven, uitgedaagd worden en in verbinding staan met anderen is wat het leven kwaliteit geeft. Je kan trots zijn op wat je hebt bereikt. De dagbesteding bij MenzSamen brengt mensen letterlijk in beweging.”

Foto’s Henk Lammen Peel en Maas Venray.