Counselling is een laagdrempelige manier van psychosociale hulpverlening die voornamelijk wordt toegepast bij cliënten met een gezonde en stabiele basis, die tijdelijk een verminderde grip hebben op de situatie en dit wel wensen.

Door middel van vertrouwelijke gesprekken zal de counsellor zich inleven in uw belevingswereld. Van hieruit kunnen andere standpunten belicht worden, zodat keuzes en veranderingen kunnen worden bewerkstelligd.

Counselling is non-directief. Dit betekent dat de counsellor u niet stuurt, maar u aanspoort bij het maken van keuzes. Daarbij oordeelt of veroordeelt de counsellor niet.

Opgekropte gevoelens als boosheid, woede, verdriet en schaamtegevoelens kunnen heel intens zijn. Counselling biedt de cliënt de gelegenheid deze gevoelens nader te onderzoeken, met de mogelijkheid eenvoudiger te begrijpen wat er gebeurt in lichaam en geest. De counsellor zal u aanmoedigen en helpen de gevoelens te verwoorden.

Vergoeding zorgverzekeraars

Verschillende zorgverzekeraars erkennen de waarde van counselling en vergoeden onze sessies. Uw zorgverzekeraar vergoed mogelijk (een deel van) de rekening indien deze onder de noemer van Psychosociale hulpverlening/ondersteuning of onder Additieve geneeswijzen wordt ingediend. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op. Wij helpen u verder. 

Uw counsellor: Jamara der Meer

Counsellor Jamara der Meer heeft ruim 25 jaar ervaring in het coachen en begeleiden van individuen en groepen. Door scholing en ervaring heeft zij zicht ontwikkeld tot een register counsellor/coach. Jamara is aangesloten bij:

Wij ondersteunen:

Wij hanteren een uurtarief van € 85 p/u. Jamara werkt volgens de Meldcode huiselijk geweld.

Bekijk hier een uitleg over counselling: video van de ABvC . De algemene Beroepsvereniging voor Counselling.

Kennismaking

Voor een kennismakingsgesprek en/of informatie kunt u contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord